Fixel-aurinkosähköjärjestelmä on suunniteltu erityisesti vähentämään omakotiasujien riippuvuutta valtakunnan verkosta. Oikein mitoitettu aurinkosähköjärjestelmä pienentää sähkölaskua satoja, jopa tuhansia euroja vuodessa. Järjestelmän käyttöikä on n. 2-3 kertaa pidempi kuin sen takaisinmaksuaika, joten vuosienkin päästä saat nauttia edullisesta, ekologisesta energiasta.

Järjestelmän osat

Aurinkosähköjärjestelmän invertteri asennetaan esimerkiksi tekniseen tilaan.

Aurinkosähköjärjestelmän invertteri asennetaan sisätiloihin esimerkiksi tekniseen tilaan.

Aurinkosähköjärjestelmä koostuu talon tai ulkorakennuksen katolle asennettavista aurinkopaneeleista, jotka kytketään erillisen invertterin kautta talon sähköverkkoon. Invertterin tehtävä on muuttaa paneelien tuottama jännite kodin laitteille sopivaksi 230 voltiksi. Paneelit asennetaan yleensä n. 30-60 asteen kulmaan ja asennuksessa huomioidaan erityisesti ilmansuuntien ohella myös paneeleita mahdollisesti varjostavat esteet sekä esteettiset seikat.

Järjestelmä tunnistaa kotisi tehontarpeen ja valitsee aina edullisimman tavan hankkia sähköä. Suurimman hyödyn aurinkosähköstä saa, kun sähkönkulutus on suurimmillaan auringon paistaessa. Aurinkosähköä voi varastoida esim. sähköllä lämmitettävään vesivaraajaan tai sähköauton akkuihin.

Pienempiin kiinteistöihin ja mökeille on mahdollista hankkia myös akusto ja lataussäädin aurinkosähkön varastointia varten. Akkukäytössä kiinteistön sähköt voidaan toteutaa ilman invertteriä toimivana tasavirtajärjestelmänä (esim. mökin led-valaistus) tai invertterin avulla perinteisenä 230V vaihtovirtana.

Helppo hankkia ja ylläpitää

Saat Fixel-aurinkosähköjärjestelmän kotiisi sopivaksi mitoitettuna ja valmiiksi asennettuna. Fixel-sähköasiantuntijasi mitoittaa järjestelmän asennuspaikan ja kotisi tehontarpeen mukaan. Asennus valmistuu yleensä 1-2 työpäivässä, ja asennuksen lopuksi saat vielä opastuksen järjestelmän käyttöön.

Aurinkosähköjärjestelmä on huomaamaton, lähes huoltovapaa laitteisto, eikä sen normaali käyttö vaadi sinulta mitään toimenpiteitä. Voit tarkkailla laitteiston mittareista, paljonko energiaa järjestelmä on tuottanut ja paljonko olet säästänyt selvää rahaa.

Pyydä Fixel-sähköasiantuntijasi maksuttomalle käynnille arvioimaan aurinkosähköjärjestelmän kannattavuus sinun kodissasi.

Soita 050 550 1199 tai lähetä viesti täältä.